Exista 9 centre in harta corpului: Head (Cap), Ajna (Minte), Throat (Gât), G, Heart/Ego (Inima/Ego ), Sacral, Root (Rădăcină), Splina și Plexul Solar .

centre_in_human_design

Centrele sunt zone de importanță energetica deosebită în corpul nostru. Ca atare, ele reprezintă anumite tipuri de energii și guverneaza funcționarea organelor asociate în organism (de exemplu centru G este responsabil de ficat și sânge).

Definiția noastra, tot ceea ce este colorat în harta noastra, se refera la Cine Suntem. Definiția reprezintă consistență. Pe de altă parte, atunci când centrul este nedefinit, nu există consistenta în experimentarea energiei/atributelor sale.

Centrele nedefinite/deschise reprezinta locul in care mergem la școala in timpul vieții. Dacă nu ne urmam strategia și autoritatea, centrele deschise sunt locuri în care obținem condiționarea cea mai profunda, care opune o mare rezistență și creeaza suferinta. Insa, când ne onoram mecanica design-ului, prin centrele deschise primim cea mai mare înțelepciune.

Cand un centru este deschis, aceasta nu înseamnă că este gol, sau stricat. Mintea ne poate judeca ușor caracteristicile ca ceva “gresit” sau „rău”. Fiecare design este perfect, atunci când este onorat în viața unei persoane.

DESCRIEREA CENTRELOR DESCHISE

Următoarele informații reprezinta o prezentare simplificată a centrelor nedefinite (cele albe). Observa-ți vibratia mentală în concordanta cu centrele tale deschise și modul în care acestea iti influențează percepția de viață, aproape fără să observi.

CENTRUL CAP (HEAD)

Capul este centrul inspirației, gândirii și presiunii psihice. Daca ai acest centru nedefinit, înseamnă că cele mai multe dintre gandurile, intrebarile sau inspiratia iti vin din afara. De aceea, te gândesti in mod constant la lucruri care nu contează (pentru tine) și de aceea capul iti este plin de întrebări. Încercarea de a răspunde tuturor intrebarilor iti creează o mare presiune psihică. Poți învăța să ai întrebări fără a avea nevoie sa le răspunzi.

Întreaba-țe din când în când: Mă gândesc la lucruri care nu contează? Incă mai încearc să răspund la întrebările altora?

Înțelepciunea potențiala a centrului CAP (HEAD) deschis: Eu știu întrebările importante pentru mine, la care să mă gândesc sau nu. Știu cine și ce ma inspira și nu am nici o presiune psihică.

CENTRUL AJNA

Ajna este centrul cercetarii, prelucrarii, gândirii și analizei. Daca ai acest centru nedefinit înseamnă că nu ai consistenta în modul în care gândurile sunt accesate și prelucrate. Procesul tau de gândire este condiționat din exterior. Nesiguranta ta cu privire la capacitatea de a comunica și de a exprima idei se compenseaza cu faptul ca pretinzi a fi sigur – cel care știe și căruia nu ii place să para prost.

Întreaba-țe din când în când: Inca încerc să-i conving pe ceilalti că sunt sigur?

Înțelepciunea potențială a centrului AJNA deschis: Eu sunt OK cu faptul ca nu sunt sigur. Asta imi da o flexibilitate mare și, prin urmare, imi da creativitate in procesul de gândire.

CENTRUL GATULUI (THROAT)

Gâtul este centrul comunicarii și manifestarii (a acționa). Avand acest centru nedefinit înseamnă că nu ai consistență – dar în același timp ai o mare flexibilitate – în a te exprima. Simti nevoia sa atragi atenția vorbind. Sfat util: nu fi primul care vorbeste.

Întreaba-țe din când în când: Inca incerc sa atrag atentia?

Înțelepciunea potențiala a centrului GÂT deschis: Nu trebuie să „fac” nimic pentru a atrage atentia. Se intampla atunci cand este corect pentru mine.

CENTRUL G

G este centrul identitatii, direcției în viața și al dragostei (centrul inimii spirituale în mijlocul pieptului). Nu știi cine esti, in ce directie ti se indreapta viata și nu primesti întotdeauna dragostea de care ai nevoie (nu știi pe cine să iubesti). Poti avea încredere că viața te va ghida urmarindu-ti strategia și autoritatea. Trebuie doar sa fii în locul care iti place, fie că este vorba de acasă, in oraș, la restaurant sau la birou.

Întreaba-țe din când în când: Sunt încă în căutarea dragostei și direcției mele în viață?

Înțelepciunea potențială a centrului G deschis: Eu nu imi mai caut dragostea, viața, direcția și sinele „acolo”. Trăind în conformitate cu designul meu, dragostea vine la mine și știu care va fi următorul pas atunci când va fi momentul potrivit.

CENTRUL INIMA / EGO (HEART / EGO) (acest centru are două nume)

Ego-ul este centrul eu-lui si al vointei, al valorii sinelui / increderii in sine și al supraviețuirii în lumea materială. Avand acest centru nedefinit înseamnă că nu ai consistență în aplicarea puterii voinței. Aceasta te face sa ai putina incredere in tine și sa te subestimezi. Încerci insa să compensezi asta prin a fi competitiv, a avea controlul și a-ti dovedi valoarea atat tie, cat si celorlalti. Nu face promisiuni.

Întreaba-țe din când în când: Inca mai am ceva de dovedit? (de exemplu: sunt destul de inteligent, destul de bun, demn de încredere, loial, de succes, sexy etc)

Înțelepciunea potențială a centrului EGO deschis: Nu am nimic de demonstrat.

CENTRUL SACRAL

Sacralul este centrul vitalitatii, sexualitatii și persistenței. Daca ai acest centru nedefinit înseamnă că nu ai acces consistent la vitalitate si, cu usurinta, te poti epuiza singur. Fara a ști când indeajuns este indeajuns, ai tendinta de a exagera lucrurile (munca, mancare, orice). Aminteste-ti, nu esti aici pentru a munci, dar ai potențialul de a ii ghida pe ceilalți referitor la modul de lucru, mai degrabă decât a face totul singur. Du-te la culcare de îndată ce te simti obosit.

Întreaba-țe din când în când: Stiu cand indeajuns este indeajuns?

Înțelepciunea potențiala a centrului SACRAL deschis: Știu când este indeajuns.

CENTRUL RADACINA (ROOT)

Rădăcina este centrul presiunii fizice (adrenalina), care te indruma sa faci anumite lucruri si al energiei kundalini. Daca ai acest centru nedefinit înseamnă că faci lucrurile cat se poate de repede și muncesti din greu, cu scopul de a scăpa de presiune (care insa nu dispare niciodată). Ai potențialul de a fi in mod natural calm și de a permite presiunii să treaca prin tine fără să acționezi. Daca iti urmezi strategia, vei primi presiunea corectă și vei fi protejat de presiunea care ti-ar putea fi daunatoare.

Întreaba-te din când în când: Incă ma grabesc sa ma eliberez (de presiune)?

Înțelepciunea potențiala a centrului RADACINA deschis: Eu știu ce presiune este corecta sau nu pentru mine.

CENTRUL SPLINĂ (SPLEEN)

Splina este centrul intuitiei, instinctului, supraviețuirii și bunăstarii. Daca ai acest centru nedefinit înseamnă că esti deschis catre tot felul de temeri și te agati de lucruri care nu mai sunt bune pentru tine. Ai un sistem imunitar mai slab care te face sensibil, dar poti fi bun la a “vedea” starea de sanatate a altora. Poti deveni cu usurinta dependent de sentimentul de „bine” pe care ti-l aduc alții. Spontaneitatea iti poate crea probleme cu ușurință.

Întreaba-țe din când în când: Incă mă mai “agat” de ce nu este bun pentru mine? (exemplu: relații, locuri de muncă, locuri, lucruri)

Înțelepciunea potențiala a centrului SPLINEI deschis: Stiu ce este sau nu sanatos pentru mine si pot sa renunt la ceea ce nu imi este de folos.

CENTRUL PLEXULUI SOLAR (SOLAR PLEXUS)

Plexul Solar este centrul emotiilor si al starilor. Daca ai acest centru nedefinit înseamnă că esti foarte sensibil la emotii, deschis la emoțiile altora, pe care le preiei si le simti de două ori mai puternic. Aceasta are ca rezultat aparitia unei strategii de evitare a conflictelor și a adevărurilor neplăcute. Traiesti o viață secretă. Cel mai bine este să eviti toate deciziile emoționale.

Întreaba-țe din când în când: Inca mai evit confruntarea și adevărul?

Înțelepciunea potențială a centrului PLEXULUI SOLAR deschis: Eu pot experimenta intregul spectru de emoții și sa supraviețuiesc.

CUM STIU CARE SUNT CENTRELE DESCHISE SI DEFINITE LA MINE ?

  1. Adevărata inițiere în experimentul de a trăi ca tine însuți este o interpretare (citire) de bază a harții tale in Human Design. Ai nevoie de informatii exacte referitoare la dată, ora si locul nasterii. În timpul interpretării, vei afla multe lucruri despre tine și vei obține instrumentele necesare pentru a aplica aceste cunoștințe în moduri practice în viața de zi cu zi.

  2. Dacă nu poți sau nu doresti să iti realizezi o interpretare/citire încă, poți obține harta corpului gratuit on-line aici – LINK. Având harta personală, esti binevenit să citesti despre tipuri și centrele deschise în Concepte de Bază în Human Design.

  3. Poți participa la un cursul Descifrarea Hartii Genetice

Share This