Istoria este plină de calendare. De fapt, istoria își are rădăcinile în tot felul de calendare. Calendarul Gregorian care se utilizează azi în marea majoritate a lumii vestice și în lumea afacerilor are ca sfârșit de an data de 31 decembrie.

Ce nu știe multă lume este că sfârșitul de an calendaristic nu este tot una cu sfârșitul unui ciclu solar. Noi trăim pe o planetă până la urmă, o planetă complet dependentă de soare, care orbitează în jurul soarelui, și astfel trăim într-un câmp condiționat de soare.

Când privim la modul cum operează soarele, prin prisma Mandalei din Human Design, unul din misterele sale, dar și una din frumusețile sale este integrarea sa cu I Ching, și profunda relaționare a I Ching cu ceea ce numim Genetică. Practic, finalul ciclului solar și începutul unui nou ciclu se înregistrează atunci când soarele intră în poarta 41, iar în acest an soarele va intra în această poartă în data de 22 ianuarie.

Această poartă 41 este extraordinară. În relația sa cu genetica este singurul codon de inițiere. Dacă privești genetica ca și cum ar fi scrisă ca un alfabet, fiecare secvență genetică ar începe cu poarta 41. Ea începe orice. Astfel, în fiecare ianuarie, pe măsură ce soarele intră în poarta 41, începem un nou ciclu experiențial uman în acest plan.

De foarte mult timp deja există această cultură pop despre rezoluțiile de anul nou și impactul pe care acestea le au asupra psihicului uman. În cele ce urmează vom privi puțin asupra stadiilor ce conduc spre noul an, cu alte cuvinte, modul în care încheiem ciclul solar, și aceasta începe cu soarele în poarta 38, poarta opoziției.

Când soarele se află în poarta 38, sărbătorim de obicei noul an calendaristic. Dar opusul porții 38 și partenerul său de programare este poarta 39 a obstrucției, care este o energie puternic provocatoare. Este energia care creează dileme și situații, nu este o energie de finalizare. Opoziția 38-39 este parte a crucii încarnării numită Crucea tensiunii. Și există mai multă tensiune pusă pe ceea ce numim ajunul anului nou decât pe orice altceva.

Poarta 38 ne arată dacă am găsit scopul în viață, de fapt mai mult dacă am găsit scopul în ciclul ce urmează să se încheie. În ajunul anului nou energia care este cu adevărat acolo nu este despre a sărbători și a privi spre viitor, ci despre a privi în urmă și a vedea. A funcționat? Ai găsit scopul? Ți-ai găsit spiritul?

Polaritatea 38 – 39 este începutul încheierii ciclului, și în acest punct începi să privești înapoi. A fost vreun scop? A fost ceva ce m-a împlinit?

Apoi intrăm în poarta 54. În momentul în care soarele intră în poarta 54 suntem în stadiul în care chiar trebuie să privim, și să privim atent. Această poartă 54, ambiția, transformarea, este despre a începe să privești înainte. Care sunt cei mai buni aliați? Care au fost acele ființe cu care pot lucra, în care pot avea încredere, pe care mă pot baza? Este o cheie spre ambiție și transformare, iar opusul său este poarta 53, care este despre a începe lucruri. În acest fel ciclul se desfășoară natural.

Urmează poarta 61. Când soarele intră în poarta 61, Adevăr Interior, care are ca partener de programare poarta 62 (faptele vă rog, doar faptele) începi să privești în tine. Acea inspirație (prin poarta 61) va fi acolo: în baza faptelor, în baza a ce este posibil, în puterea de a-ți împlini potențialul. 

Săptămâna în care soarele trece prin poarta 61 este o săptămână de gândire. Suntem atât de grăbiți să mergem înainte că nu ne alocăm destul timp să evaluăm. Este timpul să evaluăm! Dacă ai uitat să cauți scopul și spiritul, dacă nu ai privit înapoi la acele forțe să vezi cine a fost acolo pentru tine și cine nu, atunci acum este momentul să o faci și să pui asta în perspectivă, să-ți dai ție ce ai nevoie.

O ultimă staționare în acest proces de încheiere de ciclu este poarta 60, poarta limitării. Este despre a te detașa, este întotdeauna despre a te detașa. Probabil cel mai greu lucru pentru oameni este să trăiască ca ei înșiși, detașându-se de seducția minții care se pune mereu în fața lor. Detașarea de acest sentiment de insecuritate și de nevoia de a avea ei grijă de orice, care de fapt doar îi distruge.

Limitarea este ceva extraordinar pentru că este doar despre transcendență. În momentul în care accepți limitarea, ea încetează să mai existe. Este despre minte și despre modul în care mintea distorsionează lucrurile, dându-ți acea stare de disconfort în viața. Dacă poți accepta limitarea a ceea ce este, așa cum este, și să-ți trăiești viața ca tine însuți, asta este ceva minunat.

Practic în acest final de ciclu, privești înapoi să vezi dacă scopul sau spiritul au fost împlinite; privești la forțele din jurul tău care au fost acolo pentru tine și la cele care nu au fost, pentru a putea pune bazele pentru un nou început; apoi privești în tine, evaluezi, te lași inspirat de adevărul interior pentru ca în final să accepți limitarea și astfel să o transcenzi spre un nou început.

Cât de frumos și liniștitor este să poți să te relaxezi și să găsești adevărul în tine. Să ajungi în acel loc înseamnă să te detașezi de trecut, să te detașezi tot, nu doar să renunți la ce nu a funcționat, să fii gata să pășești spre un nou ciclu experiențial când soarele intră în poarta 41, și am pornit. Să ai un an extraordinar!

Adaptare – Rave New Year – Ra Uru Hu

Share This