Exista două coloane de numere: pe partea stângă și pe partea dreaptă a hartii corpului. Acestea reprezintă poziția soarelui, pământului, lunii, nodurile de sud si de nord ale lunii și planetele. Coloana din stânga (în roșu) este design-ul nostru (definiția inconștienta) iar coloana din dreapta (în negru) este personalitatea noastra (definiția conștientă).

Harta_corpului

Spre deosebire de astrologie, în care obtinerea unei harti se bazează doar pe momentul nasterii (harta natala), Human Design calculează două momente în timp:

  • Nașterea, care ne determină definiția conștientă (Personalitatea, de culoare neagră) și

  • Un moment aflat la aproximativ trei luni de zile înainte de naștere (exact 88 de grade ale soarelui, înainte de momentul nașterii), care ne determină definiția inconștienta (Design-ul, de culoare roșie).

Această a doua calculatie, cea prenatală, este partea unică și esențială a sistemului Human Design.

Definiția personalitatii noastre reprezinta lucrurile pe care le stim in mod conștient. Este cine credem că suntem. De exemplu, dacă ai poarta 42 prezenta in definiția personalitatii, știi că iti place să termini ceea ce ai început. Pe de altă parte, designul reprezintă tendințele noastre inconștiente, inconștientul nostru. Sunt lucrurile pe care le învatam adesea pentru că alte persoane ni le subliniaza. De exemplu, daca ai poarta 28 prezenta in harta ta (in partea de Design), esti întotdeauna gata să iti asumi riscuri, pentru a găsi un sens în viață. Cu toate acestea, nu te-ai descrie ca atare. Design-ul reprezintă, de asemenea, moștenirea noastra genetică, ceea ce primim de la strămoși.

Personalitatea poate fi comparata cu drumurile, iar design-ul cu tunelurile. Vedem încotro de indreapta drumurile, dar nu avem nici o idee unde poate duce tunelul. Atunci cand design-ul si personalitatea definesc o poarta sau chiar un canal, situatia seamana cu un drum sub care se afla un tunel. Design-ul si personalitatea combinate dau nastere elementului de bază al dualității în viața noastra. Nu suntem cine credem că suntem.

Share This