Sistemul Human Design grupează oamenii in 4 tipuri specifice:

  1. Manifestori,

  2. Generatori,

  3. Proiectori și

  4. Reflectori.

Principala diferență dintre aceste tipuri este în aura lor. Deși există variații infinite în cadrul fiecărui tip (și în genetica fiecăruia dintre noi), fiecare tip are o calitate aurică specifică ce îi determină strategia – modul corect de abordare si de navigare prin viata.

Strategia și autoritatea sunt doua elemente cheie ale sistemului Human Design si tot ce iti trebuie sa stii pentru a trai o viata implinita, fara a intampina rezistenta. Suntem obiecte in miscare in spatiu. La fel ca o masina atunci cand este condusa in afara drumului, intalnim diferite obstacole si rezistenta atunci cand nu ne respectam natura unica.

Pentru a sti ce tip esti, fie iti poti iti poti comanda o interpretare a hartii tale in Human Design, fie iti poti crea diagrama de Human Design disponibila on-line gratuit pe site-ul Jovian Archive –link.

1. MANIFESTOR

Manifestorii sunt o minoritate – in jur de 8 % din populatie. Faci parte din singurul tip care este aici pentru a iniția.

 

manifestor_human_design

Exemplu de harta a unui manifestor

De-a lungul timpului, Manifestorii au fost conducatorii si cei care au elaborat legile lumii.

Multe din obiceiurile noastre și generalizarile acceptate sunt create de Manifestori si li se potrivesc acestora. Sunteti singurii si cei care intr-adevar pot face lucrurile sa se intample, iar asta s-a vazut inca din copilarie, de cand ati putut ajunge la clanta. Esti creat sa fii o forta de neoprit, care nu va permite nimanui sa te controleze. Daca exista ceva ce iti doresti, du-te si ia acel lucru, pentru ca el nu va veni la tine (fie ca este vorba de un loc de munca, partener, etc) – doar asculta-ti autoritatea. Ai potențialul de a modela lumea așa cum iti doresti ca ea sa fie. La un anumit nivel de energie, ai un impact foarte profund asupra altora, dar aura ta nu comunica la fel de mult ca aurele altor tipuri. De aceea oamenii, de multe ori, nu stiu ce sa creada despre tine. Astfel, in ei apare o frica inconstienta si incearca sa te controleze, lucru vizibil inca de cand te nasti. Aceasta duce la aparitia sentimentului negativ predominant al tau – furia. Secretul succesului pentru tine se afla in comunicare. Modul corect de operare pentru tine este de a informa. Informeaza-i pe cei care vor fi afectati de actiunile tale referitor la ceea ce ai de gand sa faci. In acest fel, ceilalti nu vor mai fi atat de intimidati de tine. Ar putea de fapt sa te ajute si sa isi puna energia in tot ceea ce ai initiat. Atunci poti gasi ceea ce cauti –PACEA.

Daca nu informezi, te vei lovi de rezistenta la fiecare pas. De aceea, multi Manifestori, chiar din copilarie, renunta, dupa ce au fost pedepsiti de multe ori de parinti, profesori etc.

Ei renunta la puterile lor de Manifestori si se concentreaza asupra mersului obisnuit prin viata. Manifestorii s-ar putea simti ignorati, sau ca si cum ar fi fost “loviti de un camion”.

Ultimul lucru pe care acestia ar dori sa il faca este sa ii informeze pe ceilalti. Toata lumea sta in drumul lor tot timpul, asa ca ideea de a face lucrurile mai usoare pentru altii – prin informare – este inacceptabila. Cu toate acestea, este singura cale de iesire din acest cerc. (In timp ce inca locuiesc cu parintii, strategia Manifestorilor este de fapt diferita – acestia au nevoie sa ceara permisiunea.)

Du-te la culcare de îndata ce incepi sa te simti obosit. Poti citi sau viziona un film inainte de a adormi, dar deja culcat in pozitie orizontala. Daca este posibil, dormi singur, nu in prezenta aurei altor persoane – diferenta se va simti dimineata. Ia in calcul faptul ca ar putea exista un vecin deasupra sau in spatele peretelui si daca esti la mai putin de doua lungimi de mana distanta de vecin, inca esti in aura sa.

Strategie: Informeaza-i pe cei care vor fi afectati de acțiunile tale. Gandeste-te la asta, vei vedea ca impactezi destul de mulți oameni.

Sentiment negativ predominant :FURIE

Manifestori celebri:Johny Depp, Richard Burton, George W. Bush, Adolf Hitler, Frida Kahlo, Jack Nicholson, Robert DeNiro, Orson Welles și Susan Sarandon

2.GENERATOR

Aproape 70 % din oameni sunt Generatori. Daca ai centrul sacral definit, atunci, indiferent de felul in care restul diagramei tale arata, esti unul dintre ei .

generator

Exemplu de harta a unui generator

Generatorii sunt marii lucratori ai lumii. Dar, de asemenea, sunt si sclavii, care fac munca pana cand nu mai pot, zi dupa zi. Iti poti imagina Manifestorii ca pe faraonii din Egiptul Antic si Generatorii ca pe masele de oameni care au construit piramidele.

Sacralul este un generator de energie extraordinara (de unde si numele), care iti ofera toata energia de care ai nevoie pentru a face diferite lucruri, orice lucru in care ai intrat in mod corect. Pentru Generatori, viața se rezuma la A RASPUNDE.

In loc sa vanezi viata, las-o sa vina la tine. Aura ta, ca un magnet puternic, iti aduce tot ce ai nevoie pentru a-ti indeplini scopul. Sacralul nu poate initia, poate doar raspunde. Singurul adevar este acela care iti vine prin raspuns. Daca nu raspunzi, vei sfarși profund frustrat.

SATISFACTIA este cheia pentru Generatori. Trebuie sa fii egoist; este vorba de munca ce iti aduce satisfactie de sine. Fa doar ce iti aduce satisfactie. Viata ta se rezuma la a face doar ceea ce iti place, iti arata cine esti si iti aduce bucurie. Renumitul antropolog Joseph Campbell spunea: “Urmeaza-ti fericirea și Universul iti va deschide uși acolo unde nu erau decat ziduri.”

Daca initiezi, daca nu raspunzi si intri in lucruri in mod incorect, vei fi frustrat si vei dori sa renunti. Energia iti este intrerupta si vei sfarsi epuizat, obosit sau frustrat.

Exista doua categorii de Generatori: Generatori (puri) si Generatori-Manifestori.

Principala diferenta dintre acestia este ca Generatorii puri lucreaza in etape graduale, la fel ca escaladarea unui munte: urca, lucrurile se misca, pana cand ajung la un platou, cand nimic nu pare sa se mai intample. Daca nu au inceput ceea ce fac ca raspuns la ceva, acesta este momentul in care se simt blocati. Cu toate acestea, daca au intrat in lucruri in mod corect, eventual cu un impuls venit din exterior, vor continua sa urce multele.

Generatorii-Manifestori fac lucrurile foarte repede și sunt chiar mai tentați sa initieze (nu asteapta ceva la care sa raspunda). Sunt foarte eficienti si trec peste ceea ce nu este important. Dar, in acest sens, pot sari peste ceva esențial, avand apoi nevoie sa se intoarca la lucrul peste care au sarit.

Daca esti Generator, este sanatos sa mergi la culcare numai atunci cand esti epuizat. Daca nu ti-ai consumat energia, vei avea probleme cu adormitul și nu te vei trezi proaspat a doua zi.

Strategie: Așteapta pentru a raspunde

Sentiment negativ predominant: FRUSTRARE pentru Generatorii puri și FRUSTRARE și/sau FURIE pentru Generatorii-Manifestori.

Generatori puri celebrii: Albert Einstein, Dalai Lama, Elvis Presley, Bill Clinton, Meryl Streep, John Lennon, Madonna, James Dean, Vladimir Lenin, Carl Jung, Timothy Leary, Oprah Winfrey, Meg Ryan, Greta Garbo, Margaret Thatcher, Deepak Chopra.

Generatori-Manifestori celebri: Frederic Chopin, Marie Curie, Hillary Clinton, Clint Eastwood, Sigmund Freud, Mahatma Gandhi, Steffi Graf, Marie Antoinette, Mihail Gorbaciov, Jimi Hendrix, Papa Ioan Paul al II-lea, Janis Joplin, Friedrich Nietzsche, Richard Nixon, Yoko Ono, Prince, Jaqueline Onassis, Martin Luther King, Vincent Van Gogh.

3.PROIECTOR

Daca esti Proiector (22 % din populatie), nu esti aici pentru a lucra. Esti aici sa ii calauzesti pe ceilalti. Dar asta se poate intampla numai daca esti 1) recunoscut si 2) invitat sa faci acest lucru.

projector

Exemplu de harta a unui proiector

Strategia ta este sa aștepti invitatia in domeniile importante ale vietii (relatii, job etc). Daca autoritatea iti spune da, atunci poti cu adevarat sa iti impartasesti calitatile si sa indrumi. A fi invitat inseamna ca esti vazut si ti se recunosc valorile. Daca nu astepti invitatia, sau energia unei invitatii, vei intampina rezistenta.

Prin centrele tale deschise, ii preiei profund pe ceilalti. Preiei definitia altor persoane și poti vedea clar cine sunt. Aura ta se concentreaza pe esența fiintei lor. Dar daca incerci sa ii ghidezi pe ceilalti fara a fi invitat sa faci acest lucru, vei intampina rezistenta, sau vei simti ca nimeni nu te vede cu adevarat, ca nimeni nu te recunoaste. De aici vine un sentiment profund de amaraciune, de multe ori amestecat cu epuizare.

Proiectorii se tem ca nu vor fi invitati. Dar, daca iti urmezi strategia si aștepti invitatia, ceea ce se intampla este ca frecvența aurei tale incepe sa se schimbe si, cu cat traiesti mai mult in conformitate cu design-ul tau, cu atat mai multe invitatii vei primi. Acest lucru iti va aduce SUCCES. O data invitat, nu mai ai nevoie sa astepti mai multe invitatii pentru ceea ce ai fost deja invitat sa faci (un proiect, loc de munca, relatii etc). Doar urmeaza-ti autoritatea in a face ceea ce faci și nu lua initiativa. Invitatia, intrarea corecta in orice, este cheia, sentimentul de a fi recunoscut, apreciat, auzit si vazut. Este acolo ? Foarte bine. Daca nu, te-ai putea opri din vorbit in mijlocul propozitiei si te-ai salva de la inca o tentativa de a fi dezamagit pentru ca nu esti inteles.

Proiectorii sunt studenții eterni ai umanitatii si masteranti ai sistemului. Trebuie sa ai un sistem prin care sa te relationezi cu viata si cu jutorul caruia sa o intelegi. Proiectorii adesea simt nevoia sa studieze aprofundat Human Design pentru a intelege modul in care sunt construiti si sa opereze corect. Proiectorii sunt singurul tip care poate sti cu adevarat cum stau lucrurile.

Deschiderea ta poate fi obositoare din punct de vedere energetic, de aceea este important sa ai propriul spatiu in care sa te relaxezi. Același sfat cu privire la dormit se aplica si pentru tine, ca pentru oricine altcineva cu un sacral nedefinit: du-te la culcare de indata ce incepi sa te simti obosit si, daca este posibil, dormi singur (a se vedea Manifestori pentru detalii).

Strategie: Asteapta invitatia sau energia invitatiei

Sentiment negativ predominant : Amărăciunea

Proiectori celebri: Regina Elisabeta a II, Mick Jagger, Iosif Stalin, Ringo Starr, Osho, Napoleon, Woody Allen, Salvador Dali, Elizabeth Taylor, Fidel Castro, James Joyce, Barbra Streisand, Ulysses S. Grant, Douglas MacArthur, Demi Moore, Princess Diana, Tony Blair, Ramana Maharishi, George Gurdjieff

4.REFLECTOR

Reflectorii reprezinta doar aproximativ 1 % din populatie. Daca ai toate centrele deschise, esti un Reflector.

reflector

Exemplu de harta a unui reflector

Esti complet deschis catre lume si ceilalti. Pentru ca nu exista centre definite in design-ul tau, preiei definitia oricui. E ca si cum ai vedea lumea prin ochii altora, te folosesti de frecventa lor particulara reflectand-o inapoi. Esti ca o oglinda si reflectarea altor persoane in aceasta “oglinda” iti schimba in mod constant perceptia. In anumite momente te simti extrem de emotionat, in momentul urmator, emotia a disparut. Acum ai putea trai un puternic sentiment de cunoastere referitor la ceea ce tintesti in viata, ca apoi si acesta sa dispara din nou si asa mai departe. De aceea este foarte important pentru tine sa iti alegi prietenii si partenerii cu atentie, deoarece acestia vor avea un impact mare asupra sentimentelor si experientelor tale.

Pentru tine, regula centrului G deschis – a fi numai in locuri care iti plac – este chiar mai importanta. Atunci vei fi cu oamenii potriviti si vei obtine dragostea pe care o cauti. Deschiderea ta totala te poate face uneori invizibil pentru altii. Fara a sti mecanismul design-ului tau, te vei putea simți profund dezamagit in viata. Dar aceasta deschidere foarte mare este sansa unei mari intelepciuni, daca inveti cum sa lucrezi corect cu ea. Esti aici pentru a gusta viata. Pentru a aplica cu succes aceste cunoștinte, Reflectorii au nevoie sa studieze si sa inteleaga sistemul Human Design.

Orice fel de presiune iti este daunatoare sanatatii. Acorda timp luarii deciziilor importante si nu lasa pe nimeni sa te preseze. Esti ființa lunara, legata de ciclul lunii, astfel ca strategia ta este sa astepti 29 de zile inainte de a lua orice decizie majora. In timpul acestor 29 de zile, vorbeste cu alte persoane despre aceasta decizie – dar asculta si ceea ce spui tu despre asta. Acesta este modul in care vei gasi ceva diferit si vei ajunge sa fii SURPRINS.

Viata pentru tine este o experienta impersonala. Pe masura ce treci prin viata, invatarea adevarului “asta nu sunt eu” din nou si din nou, iti scoate la iveala cel mai mare potential: transparenta totala. Deschiderea ta poate fi obositoare energetic, deci este important sa ai propriul spatiu in care sa te poti relaxa. Acelasi sfat cu privire la somn ti se aplica, la fel ca oricarei alte persoane cu sacralul nedefinit: du-te la culcare de indata ce incepi sa te simti obosit si, daca este posibil, dormi singur (a se vedea Manifestori pentru detalii).

Strategie: așteapta 29 zile (ciclul complet al Lunii), inainte de a lua o decizie majora si vorbeste cu ceilalti despre ea, acordand atentie si la ceea ce spui chiar tu.

Sentiment negativ predominant: Dezamagire

Reflectori celebri: HG Wells, Sandra Bullock, Fiodor Dostoievski, Ammaji

TIPURI – CONCLUZII

Strategia fiecarui tip este foarte simpla, dar este posibil sa nu fie usor de pus in practica din prima.

Manifestorii, care se simt controlati de ceilalti toata viata lor, simt nevoia sa informeze.

Generatorii, care au oceane de energie, nu pot inainta facand nimic – au nevoie sa astepte si sa raspunda.

Proiectorii, care ii pot vedea pe ceialți si sunt aici pentru a ii calauzi, au nevoie sa astepte invitatia – ceva ce nu se asteapta sa se intample.

Reflectorii, cu deschiderea lor si preluarea definitiei altor persoane, trebuie sa astepte 29 zile inainte de a lua o decizie majora – indiferent de cat de siguri se simt de un anumit lucru intr-un anumit moment,

CUM STIU CE TIP SUNT ?

  1. Adevărata inițiere în experimentul de a trăi ca tine însuți este o interpretare (citire) de bază a harții tale in Human Design. Ai nevoie de informatii exacte referitoare la dată, ora si locul nasterii. În timpul interpretării, vei afla multe lucruri despre tine și vei obține instrumentele necesare pentru a aplica aceste cunoștințe în moduri practice în viața de zi cu zi.

  2. Dacă nu poți sau nu doresti să iti realizezi o interpretare/citire încă, poți obține harta corpului gratuit on-line aici – LINK. Având harta personală, esti binevenit să citesti despre tipuri și centrele deschise în Concepte de Bază în Human Design.

  3. Poți participa la cursul Descoperă-ti Geniul Nativ

Share This