geniuMarea majoritate dintre noi asociem cuvântul geniu cu capacitatea intelectuală, și probabil că prima persoană care îți vine în minte când te gândești la un geniu este Albert Einstein.

Dar geniu nu înseamnă neapărat asta. Cautand în DEX explicația cuvântului am dat de următoarea definiție:

GENIU – Talent, dispoziție naturală, capacitate de creație excepțională, rezultat al dezvoltării maxime a facultăților umane; persoană care are asemenea calități.

Din perspectiva mea, fiecare dintre noi suntem un geniu, iar geniul fiecăruia dintre noi este dat exprimarea naturală a calităților și talentelor noastre unice.

Pentru că: DA! suntem uniciși fiecare dintre noi avem cel puțin un lucru la care suntem cu adevărat buni și îl facem mai bine decât oricine altcineva. Fiecare are o calitate sau un talent natural – care îți este atât de natural încât de cele mai multe ori, nici nu te gândești sau nu o consideri ca fiind o calitate.

Problema este că, în loc să ne recunotem geniul și să-l exprimam, încercăm să fim altfel – să ne aliniem standardelor sociale și imaginii pe care o avem cu referire la succes. Imagine dată de modul în care am fost crescuți și educați, de așteptările societății de la noi și, poate cel mai important, – de tendința noastră puternică de a obține ceea ce considerăm că ne lipsește. Voi scrie în curând un articol mai amplu referitor la „imperativul genetic”; adică modul în care suntem construiți genetic să fim atrași de ceea ce nu suntem (de opus), dar până atunci te invit să observi că: de cele mai multe ori, ceea ce nu ai este mult mai interesant decât ceea ce ai … până când obții acel lucru (dacă îl obții) iar după ce l-ai obținut … devine ceva natural să-l ai …

Analogia pe care îmi place să o fac este următoarea:

Te-ai născut „un bec”, iar treaba ta și ceea ce este natural pentru tine este să luminezi, dar, încă din copilărie, ți s-a spus că „ești ciocan și trebuie să bați cuie”.

Primul pas spre a-ți descoperi genialiatea este să te uiți în interior și vezi care sunt acele lucruri pe care iubești să le faci, pe care le faci ușurință și te miri când ceilalți îți spun că lor le este greu să facă acele lucruri.

Poți fi un geniu în multe domenii și direcții:

  • Poate ai o capacitate mare de concentrare asupra unei activități sau poți să sari cu ușurință de la o activitate la alta gestionând mai multe lucruri odată.
  • Poate te exprimi foarte coerent și te faci înțeles cu ușurință sau ești un bun ascultător și ai capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți.
  • Poate ești o persoană foarte sigură pe ideile și conceptele ei și inspiri această siguranță și celorlalți sau ești o persoană flexibilă și poți considera mai multe idei și perspective diferite pentru a o găsi pe cea mai potrivită.

Pot să dau extrem multe exemple dar am mers pe variantele de mai sus și le-am prezentat în polaritate deoarece vreau să punctez două lucruri:

1. geniul reprezintă cultivarea și exprimarea corectă a acelor calități naturale ale tale și

2. fiecare dintre noi este unic și, de multe ori, „lipsa” unei calități este o calitate în sine în momentul în care te folosești corect de acest lucru.

Ceea ce m-a ajutat cel mai mult, pe mine, să-mi descopăr calitățile și talentele, „geniul si unicitatea”, a fost faptul că, din 2012, am început să studiez „Human Designși „Cheile Genelor”.

Acestea mi-au dat atât o hartă foarte precisă a darurilor mele native, cât și înțelegerea modului în care să le folosesc corect, pentru a le putea exprima la nivel de geniu, și reprezintă ceea ce am ajuns acum să numesc „hARTA Perfecțiunii„.

Te invit săți calculezi o hartă (găsești linkul în partea dreaptă a paginii) și să te folosești de articolele din site pentru a descoperi măcar o mică parte din „nuanțele” geniului tău. Sau, dacă vrei și poți ajunge, te aștept la unul din următoarele cursuri „Descopera-ti Geniul Nativ„.

Dacă „nu crezi” în lucrurile astea (și este perfect valid – nici eu nu am crezut cea mai mare parte a vieții mele) uită-te măcar la acele „calități și talente” naturale ale tale (nu trebuie să fie ceva care să pară extraordinar în accepțiunea ta) și da-ți voie să le exprimi.

-i voie inimii tale să te conducă și dăți voie să fii unic și genial.

Ești cu adevărat un geniu în momentul în care descoperi și accepți calitățile tale naturale și îți dai voie să le exprimi pentru a aduce o contribuție … atunci când bec fiindîți dai voie să luminezi în loc să mai încerci să bați cuie.

Ma înclin în fața geniului tau!

Iulian

Share This